加入收藏
登入

買料

洪泰五金

留 言

基本資料

地区:西營盤
地址:德輔道西103-106號A6號鋪
電話:25490006
營業時間:星期一至日: 08:30-19:00
店舖位置: 地舖
提供服務:工程服務裝修服務
提供產品:五金工具家居用品
泊車位置:沒有

1則留言

  1. 2020/02/03 at 3:11 am

    msLAM

    我希望依篇咁長既文字可以俾考慮搵洪泰五金做裝修既人見到。

    洪泰五金(西營盤)- 李x洪 – 好差既裝修師傅

    李師傅打價時很好人,又積極跟進,並白字黑字承諾保養半年,當然事實係俾完尾數後發現問題時,佢叫我唔好再打俾佢。

    俾尾數前發現問題:
    - 主人房地台上下傾斜 – 李師傅話係因為幢大廈本身斜
    - 新造間房既牆左右傾斜 – 李師傅初頭係都話無斜,我地力證俾佢睇係斜之後佢話係因為我全屋其他牆都係斜
    咁我唔明點解幢大廈起得成
    - 廁所瓷磚掃口粉有深有淺唔均勻 – 李師傅話係我配既掃口粉有問題,原本灰色溝出黎又有紅又有綠。俾佢鬧左約2分鐘粗口後,佢肯重新掃粉,但要補$3000。我應承俾一半,再去佢推介既舖頭買過包粉。結果老闆推介返同一牌子既掃口粉,話係最多師傅讚好既牌子,並突破盲點話溝出黎又紅又綠好可能係李師傅個桶洗得唔乾淨。
    - 李師傅包埋既廁所洗手盤喺入伙前已裂左並漏水 – 李師傅話可能係裝冷氣或洗衣機師傅做既,總之唔關佢事,但人地都無入過個廁所。最後佢都肯換過個洗手盤俾我。

    俾尾數後發現問題:
    - 廁所除企缸以外無去水位
    - 廁所熱水爐開蓋位置被水泥頂住,煤氣公司無辨法打開熱水爐蓋做維修。因為尾數已俾,李師傅已經無須再諗d呃細路都唔信既理由解釋點解佢做得咁差,直接叫我唔好再打俾佢。再因為俾尾數前發現既某d問題好難執,所以喺李師傅同意下我地喺尾數扣返錢,收據上都寫返我俾佢既錢已經係尾數,依家佢仲要話我欠佢錢。

    2019年11月
    __________________________

    今時今日全香港都擔心武漢肺炎疫情,都聽醫生講在廁所去水位加水。多得李師傅我無法搵到去水位,但眼見地下既水流入廁所洗手盤地櫃同企缸之間一條約1-2CM闊既空隙,我擔心個空隙藏水發霉之外,亦好懷疑李師傅將去水位整左係郁唔到既洗手盤地櫃後面。

    2020年2月

  2. 1則留言

寫下留言

店舖照片

店舖地圖

顯示路徑
下載 沒有下載文件